Блог /

Дермокозметика-какво трябва да знаем?

Дермокозметика-какво трябва да знаем?

Дермокозметиката е насочена към решаването на определен кожен проблем и неговото последващо предотвратяване. Спецификата на този вид продукти е високата експертиза и прецизност при създаването им. Често дермокозметичните продукти са допълваща грижа към лечение, предписано от дерматолог. 

Специализирана дермокозметична грижа за кожата с Dermedic

Dermedic е козметична марка, чиято движеща сила са нейните дерматолози и тяхната експертна оценка при произвеждането на продуктите, насочени изцяло към грижата за кожата. Полски бранд, който е извоювал своето място сред големите козметични компании, експерт в специализираната грижа за нетолерантна кожа, с което печели одобрението и препоръките на дерматолозите в родната си страна. 
Dermedic е предназначен както за деца, така и за възрастни. Производството на продукти от почистване и подхранване на лицето и борба с несъвършенствата по кожата до защита от слънцето и след слънцезащитна грижа, показва развитието и израстването на бранда като лидер в грижата за кожата. Формулите, с които се разработват продуктите са специално селектирани от световните иновативни практики и от най-новите тенденции в дерматологията. Като всеки успешен бранд и Dermedic участва в множество симпозиуми и търговски изложения за козметика, с което заслужено печели доверието на взискателния пазар, превръщайки се в експерт в грижата за кожата.

Фармацевтични условия за производство на дермокозметика Dermedic

Dermedic има своя собствена лаборатория, в която всеки един продукт бива изпитван и тестван според добрите производствени практики GMP, наложени в козметичната индустрия. Това са сбор от методи, действия и процедури, които осигуряват възможно най-високо качество на производството. Добри производствени практики означава стриктен надзор и отговорност на всеки етап от технологичния процес: доставка на суровини, складиране, производство, етикетиране, съхранение и разпространение на продуктите.

100% вода във водата 

Водата е живот, а водата в продуктите на Dermedic е част от възстановителния процес на нашата кожа. Продуктите се произвеждат от вода с най-висока степен на чистота. Това се получава от така наречения процес на обратна осмоза, при който водата се филтрира, докато не бъдат отстранени всички видове примеси, както и вещества с алергенен потенциал и дразнители. Този процес на преработка и изчистване на водата е от съществено значение за децата и хората с чувствителна кожа.

Безопасност и контрол на качеството

Всички технологично напреднали козметични продукти и в частност дермокозметичните изискват строги мерки за безопасност и контрол на качеството . Dermedic е бранд, който използва в дълбочина специализирани познания и лабораторно оборудване от последно поколение в своята научноизследователска дейност.

 

 

Препоръчан от експерти

Дълги проучвания, клинични изпитвания, много труд и енергия във всеки един продукт, който достига до потребителите, прави Dermedic бранд, отличаващ се с качество, високи позиции на пазара и доверен партньор на специалисти. Dermedic подкрепя учените по целия свят в техния труд за по-здрава и по-красива кожа, поради което ефективността на продуктите му е призната от специалистите по грижа за кожата. Мнозина дерматолози препоръчват марката, но всъщност признанието на хората е най-важно за бранда. 

Серии и продукти

DERMEDIC CAPILARTE е серия, специално създадена за нуждите на косата и скалпа, които продукти се борят както с косопада (DERMEDIC CAPILARTE подсилващ шампоан при косопад), така и с чувствителния и раздразнен скалп (DERMEDIC CAPILARTE успокояващ шампоан за чувствителен и раздразнен скалп). Дермокозметика, която се грижи за кожата на главата, предоставяйки продукти и при наличие на пърхот.

DERMEDIC CICATOPY е линия от хидратиращи продукти за лице и тяло, които са насочени към суха или загрубяла кожа. Сухата кожа се характеризира с ниска концентрация на естествени хидратиращи фактори, нарушения в метаболизма на епидермалните липиди и нарушения в работата на мастните жлези. Това прави епидермиса груб и води до хиперкератоза, което от своя страна причинява постоянно усещане за сърбеж.
Неподходящата грижа за този тип кожа влошава тези състояния. Серията на Dermedic – CICATOPY / EMOLIENT LINUM представлява пълна гама от емолиенти, препоръчвани за третиране на много суха и алергична кожа, особено кожа, страдаща от атопичен дерматит. Основният компонент на цялата продуктова линия е лененото масло, което има противовъзпалителни и успокояващи свойства; то ускорява регенерацията както на епидермиса, така и на дермата, и потиска растежа на бактериите.

Продуктите с термална вода DERMEDIC HYDRAIN3 HIALURO се грижат за кожата на лицето с помощта на хиалуронова киселина, която гарантира нейната хидратация като я заздравява и я оставя в отлично състояние. DERMEDIC HYDRAIN3 HIALURO забавя процеса на стареене и помага на кожните тъкани да възвърнат своята еластичност. 

Серията DERMEDIC NORMACNE  представлява цялостна линия от козметика, която е насочена към проблемите на склонната към акне кожа. Този тип кожа обикновено е проблем, с който се сблъскват младите хора и пряката му причина може да е свръхактивността на мастните жлези. Симптомите на акне включват черни точки, както и папулозни и пустуларни обриви в себорейните области (лице и гръб). Лезиите от акне най-често се причиняват от прекомерно производство на себум и повишена кератинизация на мастните жлези. Ето защо за третирането на подобни състояния е от изключителна важност да се подбере правилна козметика.

Зрялата, чувствителна кожа изисква комплексна и специализирана грижа, която видимо да забави и намали признаците на стареене. Тя изисква продукти, които не само ще я овлажнят, но и ще възстановят нейната липидна защитна бариера, като ефективно задържат влагата в клетките на кожата. Иновативните формули на маслена основа OILAGE обръщат процеса на стареене, подхранват и регенерират кожата. Продуктите на DERMEDIC OILAGE видимо подобряват състоянието на кожата и възстановяват параметрите, характерни за младо изглеждаща кожа като плътност, еластичност, кохезия, хидратация и гладкост. В резултат на това бръчките и неравностите по кожата се изглаждат, а овалът на лицето остава повдигнат.

Слънцето е източник на живот и е необходимо за развитието на всички живи организми. Влиянието му, обаче върху кожата би могло да бъде и негативно. UV лъчите проникват дълбоко в кожата и често причиняват слънчево изгаряне и необратими увреждания на кожата, разширение и спукване на капиляри и понякога дори неопластични трансформации. Освен това ускоряват процесите на стареене в кожата.
Продуктите на SUNBRELLA осигуряват ефективна и дълготрайна защита от UVA и UVB лъчи – от SPF 15 до SPF 50+. Съдържат RonaCare AP – иновативна и интелигентна активна съставка, която предпазва кожата от слънчевата светлина (24 часа при правилна употреба). Дермокозметиката SUNBRELLA на DERMEDIC осигурява на кожата ефективна слънцезащита с богат избор продукти за цялото семейство.

Дермокозметика с мисия

Dermedic e посветен изцяло на грижа за кожата на тялото като се старае да предложи решение за всеки кожен проблем. Експертиза, високо качество и перфектно разработени формули – Dermedic се доверява само на изпитани и доказани методи в разработването на своите продукти.

Dermedic е дермокозметичен бранд, който е насочен към грижа за кожата на лицето, тялото, косата и скалпа за цялото семейство. Следвайки този принцип брандът е създал продукти, които точно и ясно описват проблема и в какво се състои неговото решение. Брандът се стреми да открива високоефективно решение за всеки кожен проблем. Продуктите се препоръчват при нетолерантна, алергична и проблемна кожа, като например атопична, акнеична, капилярна или дехидратирана.